Var närvarande med dina barn

Att läsa böcker tillsammans med sina barn är inte bara en mysig stund tillsammans utan det hjälper ditt barn att utvecklas.

Forskning visar att det finns flera positiva effekter av att läsa tillsammans med ditt barn. Förutom att det triggar barnens fantasi så hjälper det barnet med sin språkutveckling. Det är utbildande och det skapar utrymme för er att prata om olika ämnen och flyga iväg i fantasin tillsammans. Det finns ett fint utbud på nätet för dig som vill ha tips på vad du ska läsa för dina barn beroende på ålder.

Andra fördelar

Om du har flera barn så kan det vara svårt att få tiden att räcka till under dagen. Mycket som ska göras och många viljor. Därför kan stunden på kvällen när ni kryper ihop med en bok vara väldigt värdefullt för er båda. Studier visar att det inte bara gynnar barnets språkliga utveckling utan även minskar risken för uppförandeproblematik så som aggressivitet och koncentrationssvårigheter.

Så tveka inte

Hitta din nästa läsupplevelse för dig och ditt barn så att ni kan få en härlig sagostund på kvällen. Oavsett vad ditt barn har för intresse eller ålder så kommer ni garanterat hitta flera favoriter att läsa om och om igen.

This entry was posted on fredag, januari 29th, 2021 at and is filed under Barn, Tips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.