Utöka familjen

Om man har bestämt sig för att skaffa fler barn finns det några saker som kan vara bra att veta. Man behöver ju naturligtvis inte lika mycket information om hur det är att vara gravid och vad man ska tänka på därikring, detta är nog fortfarande ganska färskt i minnet.

shutterstock_278921951

Till att börja med kan man titta på barn och hur de mognar, enligt psykologen och psykoterapeuten Anna Sylvén är 3 år en bra ålder för att få syskon, hon motiverar detta med att säga:

”Då har barnet en egen identitet men är fortfarande litet och flexibelt. Det är stort nog att kunna ge det nya syskonet plats, samtidigt kommer de nog leka bra ihop när de växer upp.”

Detta är inte bara bra för det första barnet utan även för föräldrarna. När man då skaffar barn nummer två kommer de båda ha olika behov på många sätt och vis och det kan vara mycket enklare att ha ett barn som kan gå omkring själv så man inte måste bära båda samtidigt.

Sylvén menar även att ett barn i treårsåldern kommer att vara bättre på att vänta än till exempel en ettåring, och de kan även verbalt uttrycka sina behov.

Om det första barnet inte var planerat kan det vara en bra idé att få lite kunskap om hur man bäst planerar en graviditet. Detta är något som kan göras på många håll, men ett av de första stegen man kan ta är att införskaffa några hjälpmedel som låter en lättare planera när man blir gravid. På så sätt kan man identifiera vilka som är ens egna mest fertila dagar då chansen för befruktning är som störst.

Genom denna typ av planering kan man ju även till stor del bestämma när på året barnet kommer, många anser att det är jobbigare att vara höggravid under vintermånaderna.

This entry was posted on måndag, februari 8th, 2016 at and is filed under Barn, Tips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.