Tema på barnkalaset

Barnkalas är ju i grunden väldigt roliga tillställningar. Men har man möjlighet och vill göra något extra speciellt kan man även ordna ett tema till kalaset. Här ger vi några tips på hur man gör för att fixa ett fantastiskt kalastema.

barnkalas_154536281

Att välja temat kommer nog vara det svåraste. Det är ju bra att utgå från något födelsedagsbarnet verkligen gillar och kanske även är aktuellt. I nuläget kan man ju till exempel tänka sig ett kalas som kretsar kring temat Star Wars. Har man lite svårt att välja kan man ju alltid fråga vilket tema barnen helst vill se.

Med temat bestämt är det nu tillfälle att tänka på om man ska låta barnen klä ut sig också. Detta är viktigt att ha klart för sig så alla andra föräldrar är medveten om vad det är som gäller på kalaset och har chans att skaffa en passande utklädnad. Se till att informera tydligt i inbjudan exakt vad det är som gäller på kalaset och se till att få ut denna i god tid.

När det kommer till inköpen bör man vänta till dagen innan med att skaffa färskvaror men allt annat kan man köpa så tidigt man egentligen vill. Shoppar man på nätet är det ju alltid en bra idé att ge sig en veckas marginal så man är säker på att man har allt till hands när det väl kommer.

På själva kalaset är det bra att planera in lite strukturerade aktiviteter som lekar, fiskdamm och liknande. Det finns många bra tips att hämta på nätet för dem som har inte idébrist. Men se även till att barnen får tid över att leka som de själva vill också.

This entry was posted on onsdag, januari 11th, 2017 at and is filed under Barn, Tips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.