Tårta till kalaset

När det är dags att bjuda på barnkalas så är den viktigaste detaljen alltid tårtan och ibland den klurigaste men det behöver inte alltid bli så svårt och komplicerat som man oroar sig för. Idag finns det mesta på internet, både tips och ideér men även olika saker att skicka efter för att underlätta tårtskapandet. 

princess-birthday-cake_

Skapa efter barnens intresse

Man kan skapa tårtor i alla dess former och stilar. Vill man ha ett tåg eller en prinsesstårta, kanske en byggplats för Byggare Bob eller en tårta som är dekorerad med tema från filmen Frost. Det är bara fantasin som sätter gränserna och de flesta ideérna går att hitta tips och dekorationer till på internet oavsett om du vill ha ett marsipantäcke med bild på de populära figurerna eller om du vill att formen på tårtan ska passa in i temat.

Tematårta

Har man bestämt ett tema till kalaset så är det oftast lättare att välja stil på tårtan och få en röd tråd genom hela kalaset med dukning, lekar och bakverk. Vill man ha en enklare variant av tårta och inte är så kreativ så kan man med lätthet beställa tårtbilder, så kallade tårtoblater med barnets favoritmotiv. Väljer man dem i sockerpasta får de lite klarare bild. Vill man hellre göra figurer till tårtan själv så kan man beställa sockerpasta i olika färger och sedan skapa sina egna kreationer.

 

 

This entry was posted on tisdag, december 6th, 2016 at and is filed under Barn. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.