Skriv och publicera barnböcker

Sagoböcker är mycket utvecklande för både små och stora barn. Det är kanske också dagens mysigaste stund då man läser en godnattsaga för sitt eller sina barn.

Lika roligt som det är att läsa barnböcker, lika roligt är det antagligen att skriva dessa. Lennart Hellsings galna ramsor måste ha varit lika kul för honom att skriva som för oss att läsa. Är du duktig på att berätta spännande historier kan du bli barnboksförfattare. När du jobbar med en barnbok får du främst träna på att skriva en historia med mycket handling. Yngre barn bryr sig inte om att du suttit i timmar med synonymordboken för att hitta det perfekta uttrycket – de vill ha en historia de lever sig in i.Det behövs en god portion fantasi och barnasinne när man skriver, men samtidigt måste du också vara duktig på att skriva. En barnbok kan tyckas enkel men innehåller ofta komplexa teman.

Astrid Lindgrens författarskap är ett utmärkt exempel på detta. Bröderna Lejonhjärta var inte bara en historia om ett äventyr i främmande sagoland; den tog upp sådana tunga teman som död, brödraskap, mod, förtryck och förräderi. Funderar du över vad förläggare och publik letar efter i en barnbok, finner du mycket matnyttigt i den här artikeln.

För att publicera boken kan du antingen gå den traditionella förlagsvägen eller publicera den på egen hand. Om du väljer det senare finns hjälp att få hos Vulkanmedia, där du kan trycka en egen bok. De hjälper till med det mesta i produktionen av din barnbok, från tryck till distribution.

Förser du boken med egna illustrationer är det viktigt att de håller hög kvalitet. Tecknar du för hand måste du skanna bilderna med en hög upplösning. Skapar du illustrationerna på en dator bör du också försäkra dig om att spara bilderna men tillräcklig upplösning. Hör av dig till de som trycker boken för att kontrollera exakt vad som krävs.

This entry was posted on Wednesday, June 25th, 2014 at and is filed under Barn. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.