Olika partytillfällen

Förutom att fira en födelsedag så finns det andra tillfällen som kan vara skoj att anordna ett party för barnen. Jul kanske är den största av dom alla men det finns andra partytillfällen som kan vara minst lika roliga. Många av de högtider som vi firar ligger de kristna kyrkorna bakom men vi ser fortfarande spår av vår tidigare religion exempelvis påskkärringen och Blåkulla.

Halloween

En av de mest ruskiga högtiderna och tillfället för party är väl Halloween, den infaller den 31 oktober varje år och kommer ursprungligen från USA. Det har debatterats kring denna festliga tillställning genom åren och för många så är det enbart ett sätt att fira höstens intåg utan någon egentlig tanke bakom.

Påsk

Under påsk så är det ytterligare ett tillfälle att få klä ut sig, till små påskkärringar och påskgubbar. att låta barnen få klä ut sig i olika kostymer och få äta godis och ha roligt bör vi unna de små liven. Barnens vardag är vanligtvis fylld med skolgång och läxläsning så lite party är aldrig fel.

Jul

Visst är det så att julen är barnens högtid och för många så blir julhelgen en skön avkoppling mitt i den kalla vintern. Den 13 december så infaller lucia och även då så har vi tradition att klä ut oss, allt från lucior till tomtar och pepparkaksgubbar, ännu en anledning till att ha en fest.

This entry was posted on torsdag, augusti 17th, 2017 at and is filed under Tips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.