Köpa träningskläder till barnen

Oavsett om man är ute efter lämpliga träningskläder till gymnastiklektionerna eller för någon sport barnen håller på med är det bra att tänka på ett och annat innan man ger sig ut och köper dem.

Angående storleken

Barn växer i omgångar och ibland väldigt snabbt. Och det kan kännas lockande att köpa kläder som de kan fortsätta använda även när de växer. Men kläderna får inte vara för stor heller när man först köper dem. Lite extra längd kanske inte gör så mycket så länge de inte riskerar att trampa på byxbenet medan de springer eller att händerna försvinner in i ärmarna.

En komplett uppsättning

Träningskläderna man skaffar bör kunna användas i alla möjliga situationer, både ute och inne. Satsa därför helst på ett helt set så de är garderade för allt. Är det kallt kan de dra på sig träningsjackan och blir det varmt kan de lägga bort den eller knyta den kring midjan.

Rätt passform på skorna

Skorna är nog de absolut viktigaste att kolla regelbundet. När skorna bli för små kanske inte barnen själva tänker så mycket på detta till att börja med. Med de kan snabbare börja på ont i fötterna eller lättare snubbla när de springer. Genom att regelbundet testa storleken på skorna och byta ut dem när de blir för små kommer de ha mycket bättre upplevelser när de är aktiv.

Låt äldre barn få vara med att välja

Små barn tänker inte så mycket på vad de har på sig. Men när de börjar bli upp mot tolv år och äldre kommer de flesta börja ha egna åsikter om vilka stilar och färger som är snyggast. Detta kan så klart variera väldigt mycket från barn till barn. Köper man då kläderna utan att de är inblandade kan man helt enkelt behöva lämna tillbaka dem för att de vägrar använda kläderna.

This entry was posted on torsdag, maj 2nd, 2019 at and is filed under Barn, Kläder, Tips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.