Hålla barnen glada i bilen

Alla har vi väl varit där någon gång, längtat och väntat till årets semester. Allt är packat och planerat, resrutten är klar, djurparker och äventyrsland är inplanerade och man har bokat in stugor efter vägen.  Eller så har man kopplat på husvagnen, tänkt att barnen får vara med och bestämma och nu är det äntligen dags att dra iväg.

-car-and-caravan

Sedan kommer man 5 km, barnen spritter av förväntan och börjar fråga hur länge det är kvar innan man är framme och någon blir kissnödig. När man tagit sig förbi första stoppet och kisspausen är avklarad så är nästa törstig och hungrig eller så börjar de kivas bak i bilen och det börjar ringa en liten klocka, du kommer ihåg att det var precis likadant året innan.  Lugn, du är inte ensam, de flesta föräldrar råkar ut för detta och det finns många enkla lösningar på problemet idag med all teknik vi har.

Se till att du har hållare för Ipad monterad i bilen så barnen kan se på film eller att det finns spel nedladdade på den eller din mobil om barnen är för små för att ha en egen. Det finns fodral och hållare att hitta på nätet och de kan snabbt och enkelt beställas hem innan resan. Se också till att din telefon eller Ipad har ett bra skal eller fodral för att skydda dessa om barnen sedan ska använda dem om olyckan är framme och de glider ur handen om barnet somnar i bilen.

This entry was posted on torsdag, mars 2nd, 2017 at and is filed under Barn, Produkter online. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.