Dags för maskerad

Maskerader är alltid ett roligt tema på ett kalas. Vare sig det är en fest för vuxna med utklädningstema eller ett barnkalas blir maskeraden ofta en hit.

Maskerad

Ha ett tema

Att ha ett tema på kalaset brukar vara väldigt roligt. Det kan göra både dekorerandet och menyn roligare och enklare, och det gör det också enklare för föräldrarna till barnen som kommer att välja ut passande dräkter till sina barn. Barn tenderar att ändra sig från dag till dag, om alla har ett tema att gå efter så blir det lättare att välja dräkt. Låt ditt barn titta på bilderna och bestämma utifrån dem, här finns allt från ninja till prinsessa och Spiderman-dräkter.

Inbjudningarna

När du ska bjuda in till barnkalaset gäller det att vara tydlig med inbjudningen. Skriv exakt när och var kalaset ska äga rum, var tydliga med att man ska OSA. Mama.nu tipsar om att vända på det hela, och be barnens föräldrar att OSA endast om de inte kommer. På så sätt slipper du vänta på att folk ska svara på din inbjudan. Om inte hela klassen ska bjudas är det också väldigt viktigt att man är diskret med inbjudan, så att inte de som inte är bjudna känner sig utanför. Detta kan vara svårt, särskilt när man har yngre barn, så var övertydlig med ditt barn. Säg att han eller hon absolut inte får prata om kalaset i skolan.

Spara på krafterna

När det gäller aktiviteter är det bara att vara kreativ, men inte allt för kreativ – du ska ju orka hålla i alla aktiviteter också! Fiskdamm är en klassiker, till exempel. Det kan vara bra att ha en samlad presentöppning också, så att barnen får komma ner i varv. På så sätt sänks ljudvolymen lite grann och du som kalasfixare får lite välförtjänt vila.

This entry was posted on fredag, december 19th, 2014 at and is filed under Tips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.