Börja tidigt med musik, sång och dans

Det finns en rad olika positiva anledningar till att tidigt introducera små barn för både musik, sång och dans, istället för att vänta med detta tills dess att de är äldre. I vissa åldrar så suger små barn nämligen åt sig som svampar och är därför extremt lättlärda. En annan aspekt är att de tids nog når en ålder där de i högre utsträckning kan börja känna en ovilja att göra fel, något som då också försvårar lärandeprocessen.

Musik

Det är inte alls svårt att tidigt få barn intresserade för musik. Ja, det är faktiskt någonting som brukar lösa sig helt av sig självt om det är så att man utsätter barnen för olika typer av musik. Faktum är att man till och med kan påbörja denna utveckling i magen, genom att antingen sjunga eller spela låtar för barnet. Det kan även vara bra att göra sådant som att klappa takten till musik, eller markera rytmerna på något annat vis, för att de redan vid en tidig ålder ska få en bra taktkänsla.

Sång

Det bästa sättet att lära ett barn att sjunga är helt enkelt att sjunga själv. Detta kräver inte att du är exakt tonsäker, även om det är bra om du gör ditt allra bästa för att pricka de toner som du klarar av. Från början kan man starta med enkla ramsor som ”Imse Vimse spindel” eller ”Bä bä vita lam”, för att sedan kanske övergå till Disney-sånger av olika slag, som är något mera avancerade och breda i sitt tonregister.

Dans

Precis som i fallet med sång så är det bästa sättet för att lära sina barn att dansa (och framförallt att det både är accepterat och roligt att dansa!) genom att göra så själv. Gör det till en naturlig vardagsrutin att sätta på någon form av musik och dansa runt i hemmet. Med stor chans så kommer ditt barn tids nog att apa efter och då har du lyckats bra med dina ansträngningar!

This entry was posted on onsdag, oktober 11th, 2017 at and is filed under Barn, Tips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.