Barnsäkra hemmet

Alla som har barn vet hur svårt det kan vara att anpassa hemmet efter barnen utan att för den sakens skull behöva kompromissa allt för mycket med vilka saker man vill ha hemma eller hur man inreder hemmet.

3712762-child-using-digital-tablet

Det kan vara bra att barnsäkra hemmet för att undvika att ditt barn skadar sig. Exempel på saker som kan barnsäkras är eluttagen, där det finns petskydd att köpa, för att barnet inte ska få en stöt och skada sig allvarligt. Även vassa bordshörn kan säkras med hjälp av skydd. Glöm inte heller att sätta barnspärrar på lådor och dörrar. Detta både för att skona ömtåliga saker och för att förhindra att barnet klämmer eller skadar sig. Även fönster bör säkras, så att de inte kan öppnas av barn. Många produkter för att barnsäkra ditt hem finns på Ikea.

Skydda dina vuxenprylar

Även om du spärrat lådor och skåp, där ditt barn inte ska kunna komma in och få tag på saker som antingen är ömtåliga eller farliga, så är det ju självklart vissa saker som används ofta som måste finnas framme i hemmet. Det gäller då att skydda dessa från att gå sönder när ditt barn får tag i dem. Detta gäller inte minst mobiltelefoner och surfplattor. Det är i princip omöjligt att hålla dessa helt borta från ditt barn och det är kanske heller inte alltid önskvärt.

Det du då kan göra är att försöka skydda dem på bästa sätt. Ett sätt är att använda skal till mobilen eller surfplattan. På Ideal of Sweden kan du hitta snygga mobilskal som är mjuka, men samtidigt skyddar din telefon från olyckor som kan inträffa när barn är inblandade. En mobiltelefon kostar ofta en hel del pengar, men används så pass ofta att den inte kan läggas undan eller låsas in. Då är ett skal en bra lösning!

This entry was posted on fredag, oktober 23rd, 2015 at and is filed under Barn, Tips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.