Barnbutik

Många har någon gång haft funderingar på att starta egen butik. Det är inte särskilt konstigt att det är så lockande med tanke på vinstmöjligheterna och så klart frihetskänslan som kommer med att vara egenföretagare.

Barnshopping

Kanske har du länge funderat på att starta eget och gjort det på ett väldigt seriöst sätt. Det första du måste bestämma dig för är vilken sorts butik du vill ha. Du har så klart mycket att välja på och det är din fantasi som sätter gränserna. Så här i ekonomiskt svåra tider är det också extra viktigt att tänka på hur marknaden och efterfrågan ser ut. Finns det ett tillräckligt underlag? Finns det liknande affärer i staden? Ett tips är att starta en barnbutik. Det kan nämligen vara en god idé även i ekonomiskt svåra tider. Barn blir till även i lågkonjunktur och således så finns det alltid en marknad för barnsaker.

Ekonomi och marknadsföring

Att ha koll på företagets ekonomi kommer att vara av största vikt för att du ska kunna förstå hur flödet av pengarna i företaget ser ut och för att kunna se om försäljningen är positiv eller negativ. som egen företagare måste du vara beredd på att sätta dig in i detta och ett tips är att kanske ta en kvällskurs i företagsekonomi. Att ha en marknadsföringsplan är alltid bra, du bör inte ta för givet att försäljningen kommer att gå av sig själv. Starta ett nyhetsbrev vilket ger dina besökare ett mervärde både i form av information om vad som sker i butiken, nyheter, rabatter och erbjudanden. Detta gör att kunderna minns dig och blir nyfikna när ett nyhetsbrev dimper ner i mejllådan.

Säkerhet

När du har en butik är det viktigt att du har god säkerhet. Investera därför i ett bra kassasystem och kassaskåp. Med ett bra kassasystem blir ditt arbete smidigare, något både du och kunderna kommer att uppskatta. Det blir också enklare att stämma av efter dagens slut och ett bra kassasystem är helt enkelt något som i slutändan kommer spara dig både pengar och tid.

Välj målgrupp

När du har funderat ut vad du vill sälja kommer du fram till nästa fråga: vilken kommer din målgrupp att vara, låg eller höginkomsttagare – och så vidare? När det kommer till barnprodukter tycker en del föräldrar om att lägga lite extra pengar, särskilt de som väljer att gå till en barnbutik istället för stora och opersonliga affärskedjor. Därför kan en idé vara att erbjuda ett lite mer exklusivt utbud med ekologiska kläder och rättvist tillverkade leksaker. Just den ekologiskt och rättvisemärkt är trender på uppsving – och är dessutom bra för vår jord.

This entry was posted on onsdag, juni 18th, 2014 at and is filed under Tips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.