Att smidigt bära sitt barn

Att våra små barn är i behov av kroppskontakt är väl bevisat och ibland så är behovet av närhet än större. Hur bär du ditt barn? Att bära sin bebis är många gånger både det bästa sättet och kanske det enda att trösta och få barnet nöjd och glad igen.

För att orka bära sitt barn under längre perioder så är en bärsjal eller bärsele det bästa sättet. Det avlastar kroppen och du får framförallt fria händer att kanske kunna hålla på med annat. Självklart så finns det fördelar att träna sin kropp att orka med. Men tänk också på kroppshållning för att orka med mer. Se till att variera både hur du bär ditt barn men enformigt rörelsemönster och att man står på ett och samma sätt under längre perioder gör att kroppen blir trött.

Självklart så vill vi på så säkert sätt som möjligt bära våra barn. Om man använder sig av sjal eller sele så kommer barnet att bli låst mot din kropp. Se till att spänna, knyta fast ordentligt men inte allt för hårt. Dubbelkolla alltid fastsättningen en extra gång. Till en början så kan barnets ansikte vara mot dig och allt eftersom barnet växer så kan du vända på det så ansiktet är framåt. Se också till att uppgradera din bärsjal eller sele alt eftersom barnet växer.

This entry was posted on fredag, november 1st, 2019 at and is filed under Barn, Tips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.